zondag 23 juni 2024

Koffie na de kerkdienst

Datum: 
 zondag 23 juni 2024
Tijdstip: 
 10.30 uur
Locatie: 
 Dom- of Vredekerk

Elke eerste en derde zondag van de maand drinken we na de dienst gezellig koffie met elkaar in de kerk.
Blijft u ook even napraten?

Nog meer genieten van uw bakje troost...
Zeker wel! Als u leest waar de koffie, die in de kerk geschonken wordt, vandaan komt!
Wij van de Groene Kerk, waren op zoek naar eerlijke, biologische koffie, de dames van de koffieploeg kwamen op het idee om de koffie in het vervolg bij het Nederhofje te gaan kopen. Wat fijn dat we elkaar op deze zelfde weg treffen!
Bij het Nederhofje in Honselersdijk worden de bonen gebrand en verpakt door mensen met een verstandelijke beperking die op deze manier een zinvolle dagbesteding hebben! We hebben hier een rondleiding gehad.
De koffiebonen van het Nederhofje komen direct bij een boer vandaan, dus zonder tussenpersonen. Er is bekend waar de bonen worden geteeld. Dus eerlijk en echt vers. Al zijn de bonen natuurlijk nog wel een tijd onderweg.
Deze koffieboer David uit Oeganda verkocht zijn besjes (in de koffiebes zit een pit die bestaat uit twee bonen) eerst langs de weg. Maar door de deal kunnen nu zijn kinderen naar school, krijgen zijn werknemers een goed loon en kan hij ook zijn buren gaan helpen.
Zijn koffiestruiken groeien niet in een koffieplantage maar in een bos, tussen andere bomen en planten in. Zo is er een grote biodiversiteit en zijn er geen chemicaliën nodig. Bij deze vorm van voedsel verbouwen, regeneratieve landbouw, wordt niet tegen- maar samen met de natuur gewerkt. Dit levert een positieve bijdrage aan de bodem, het milieu, klimaat, voedselzekerheid en sociale omstandigheden.
Als dat geen zuivere koffie is…
Ook hebben we gekeken naar de thee. Deze is ook van een eerlijk en biologisch merk. Namelijk van Clipper.
Als u hieraan denkt terwijl u een slokje neemt, moet dat toch de smaak nog meer ten goede komen!
 

terug