donderdag 27 april 2023

Koningsconcert chr. harm. ver. Excelsior

Datum: 
 donderdag 27 april 2023
Tijdstip: 
 19.30 uur
Locatie: 
 Vredekerk

Donderdag 27 april a.s. geeft chr. harm. ver. Excelsior een Koningsconcert voor jong en oud. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld, maar het hoogtepunt van de avond is een gezamenlijk optreden van Excelsior met solist Jos Jansen op de bastrombone. Zij zullen o.a. ten gehore brengen Bridge over Troubled Water en Tulpen uit Amsterdam.

Jos Jansen is internationaal bekend als bastrombonist. Hij begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide. Als solist treed hij op in diverse landen in Europa, Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten. De soloshows van Jos bevatten komische elementen, maar laten vooral een virtuoze trombonist zien, die zowel het klassieke repertoire als lichte muziek op zeer muzikale wijze vertolkt. Sinds 2017 toert Jos langs de theaters van Nederland als speciale gast in het theaterprogramma Brel & Brass. Met zangeres Micheline van Hautem spelen zij de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier. Vanaf 2022 gaat het duo ook verder in de theaters met de muziek van Ramses Shaffy in het programma van Shaffy & Brass. Ook Jos & Crazy Trombones laten van zich horen en blijft voor hem muziek maken op het podium het mooiste wat er is.

Het Koningsconcert, onder leiding van onze dirigent Dominic Sierat, is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk. Het concert vindt plaats in de Vredekerk en begint om 19.30 uur.
Voorafgaand is er een optreden van het leerlingenorkest o.l.v. Roy Harms. De zaal is open om 19:00 uur.

terug