woensdag 16 november 2022

Taakgroep Bezinning & Inspiratie

Datum: 
 woensdag 16 november 2022
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 22.00 uur
Locatie: 
 't Centrum

De volgende thema-avonden in het seizoen 2022-2023 zijn vastgelegd:
    - donderdag 6 oktober 2022 in de Rank met ds. Suurmond over "Gelovig ongeloof "      
    - woensdag 16 november 2022 in 't Centrum met Door Hezemans over Bonhoeffer
    - donderdag 23 februari 2023 in De Rank met ds. van Nieuwpoort over Job
De avonden beginnen steeds om 20.00 uur

Thema-avond: Het leven van Dietrich Bonhoeffer
Dietrich Bonhoeffer, Duitser en lutheraans theoloog, heeft tijdens zijn leven –van 1906-1945 steeds opnieuw getuigd van wat het betekent christen te zijn en om daarvoor in de wereld verantwoordelijkheid te dragen. Christen zijn is een besluit, schreef hij als 25 jarige briljante jonge theoloog. Vanaf toen zette hij zich in om Jezus te volgen op diens weg, waarin hij de Bergrede centraal zette. Hij klaagde de nazi’s aan, ongeacht de gevolgen hiervan voor hemzelf. Hij werd een van de meest geduchte motoren in het verzet van de christelijke kerken in Duitsland. Zijn deelname aan het politiek verzet leidde tot zijn arrestatie in 1943 en zijn dood door ophanging, op persoonlijk bevel van Hitler, op 9 april 1945.

Deze korte beschrijving maakt hopelijk duidelijk dat we in Bonhoeffer met een uitzonderlijk groots mens te maken hebben. Maar er is nog iets anders dat zoveel mensen, ook nu nog, tot hem aantrekt. Dat is hoe Bonhoeffer zijn
innerlijk leven heeft willen delen, van zoekende denker, van ontredderde, gelovige, liefhebbende man, in de geschriften die hij ons heeft nagelaten.
Hij heeft ons hierin ook een rode draad nagelaten van zijn geloofsweg, die hem steeds nader bracht bij Jezus en zijn Schepper.
Er zijn verscheidene boeken over hem en zijn geloofsbeleving verkrijgbaar.

Deze boeiende lezing zal gehouden worden door Door Hezemans, sociologe, lekenkarmeliet en gastlid van de Bergsingelkerk in Rotterdam en zal plaatsvinden op woensdag 16 november 2022 van 20.00 tot 22.00 uur
in ’t Centrum.

De thema-avond is georganiseerd door de taakgroep Bezinning & Inspiratie van onze Protestantse gemeente.
U wordt van harte uitgenodigd.

 

terug