woensdag 29 maart 2023

Taakgroep Bezinning & Inspiratie

Datum: 
 woensdag 29 maart 2023
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 22.00 uur
Locatie: 
 't Centrum

Thema avond ‘ God in de supermarkt’
De workshop ‘God in de Supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, informatief en gaat een serieuze, maar niet te zware dialoog aan: God in de supermarkt

De avond wordt georganiseerd door Bezinning & Inspiratie en de Groene Kerk

Thema-avond: God in de supermarkt
Op woensdag 29 maart a.s. vindt er een nieuwe thema-avond plaats, georganiseerd door de Taakgroep Vorming en Toerusting. Het onderwerp is: God in de supermarkt. De inleider van deze avond is: Alfred Slomp. Het is niet alleen een lezing, maar er vindt ook een workshop plaats.
Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland. Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Je hebt niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
Deze workshop verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, informatief en gaat een serieuze, maar niet te zware dialoog aan.

De avond vindt plaats in ’t Centrum en begint om 20.00 uur. Uiterlijk 22.00 uur kunt u weer naar huis, hopelijk veel wijzer en bewuster dan bij binnenkomst.
 

terug