zondag 23 mei 2021

Pinksterloop - afgelast

Datum: 
 zondag 23 mei 2021
Tijdstip: 
 11.00 uur
Locatie: 
 afgelast

Op 23 mei organiseren de Lierse kerken een Pinksterloop.

Dit is een sponsorloop voor Lierse kinderen in de basisschoolleeftijd.
Je kunt jezelf alleen aanmelden of met een groepje. Er wordt gelopen in groepen van 12 kinderen (net als de leerlingen van Jezus) tegelijk met één begeleider. Rekening houdend met voorkeuren zal de organisatie groepen van 12 kinderen vormen. De eerste groep vertrekt op zondag om 11.00 uur van het veld bij de Bleijenburgbrug (tegenover ’t Centrum) vlakbij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. De groepen vertrekken om de 5 minuten.
De begeleider heeft een fakkel met echt vuur en voor de kinderen in de groep zijn er telkens 3 led-fakkels. Bij iedere kerk (RK Kerk, Domkerk en Vredekerk) onderweg worden de 3 fakkels doorgegeven aan 3 andere kinderen, zodat alle kinderen aan de beurt komen. De route is ongeveer 1 km en het is van belang dat de groep bij elkaar blijft. De langzaamste van de groep bepaalt dus het tempo.

Alle kinderen zorgen ervoor dat ze zich laten sponsoren voor dit rondje. Supporters zijn – op gepaste afstand – van harte welkom langs de route (Hoofdstraat, Bleijenburg, Van Rijnstraat, Achterlaantje, Koorlaantje, A.D. Vosstraat, Hoofdstraat, Oranjestraat, Emmastraat, Piet Heinstraat). Voor de kinderen is na afloop bij het JeugThuis (Hoofdstraat 102) een verfrissende lekkernij!

De volledige opbrengst van de sponsorloop is voor St. Het Vergeten Kind (SHVK).
In de ‘geest’ van Jezus organiseren we deze loop niet voor onszelf. Jezus was bij uitstek het toonbeeld van dienstbaarheid en gaf uit liefde voor de mensen zijn leven. SHKV zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die niet veilig en liefdevol opgroeien.

 Wilt jij of uw (klein)kind meedoen laat hem of haar (als groepje) zich uiterlijk 18 mei opgeven via pinksterloopdelier@gmail.com 
Na aanmelding ontvang je nadere instructies, je sponsorkaart, de route, je groep en vertrektijd. Alvast veel plezier en hopelijk tot ziens!
 

Achtergrond
Op zondag 23 mei is het weer Pinksteren. Het feest dat een stuk minder bekend is dan Kerst en Pasen. Het is eigenlijk het feest waarop we het begin van de Kerk herdenken. Met Pinksteren denken we terug aan het moment dat de leerlingen van Jezus de Heilige Geest in hun hart ontvingen. Jezus was terug naar zijn Vader in de hemel gegaan (Hemelvaartsdag) en hij was niet meer lijfelijk bij zijn leerlingen aanwezig. Maar Hij liet ze niet alleen! Ze kregen zijn Geest, de Heilige Geest. Het verhaal vertelt dat het wel leek alsof er een vlammetjes (tongen van vuur) boven hun hoofd hing als teken van die Geest.
En van die Geest kregen ze inderdaad de kracht, het lef en de woorden om over Jezus te vertellen. Ze konden zelfs ineens meerdere talen (tongen) spreken! En ze konden genezen net als Jezus! En doordat zij zo vol enthousiasme, vol passie en vuur over Jezus vertelden ontstonden er groepjes van mensen die dat ook gingen doen. Die bij elkaar kwamen om te bidden, zingen en eten – de eerste (huis)kerken.
In de geest van dit bijzondere feest willen wij als kerken in De Lier op Pinkstermorgen een Pinksterloop organiseren. Met die loop laten we het vuur door De Lier gaan, van kerk naar kerk.
 
 
 

terug