Lennart van Berkel

 
ds. Lennart van Berkel
Sinds juli 2019 mag ik predikant zijn in De Lier. In het begin nog officieel voor de Gereformeerde Vredekerk, maar al gauw werd dat voor de Protestantse Gemeente De Lier (in wording). De Lier is mijn tweede gemeente na zes jaar predikant in Spijkenisse te zijn geweest in de wijkgemeente Ontmoetingskerk. Als predikant voel ik me geroepen om niet het alleen het Woord van God te verkondigen, maar ook handen, voeten en een gezicht te geven. In alles merk ik dat God in en door mensen heen werkt. Regelmatig zie ik een knipoog van Hem, ervaar ik zijn leiding en ontvang ik inspiratie.
Als ik thuis kom in de zeer fijne pastorie aan de Rosmolen mag ik mijn vrouw Marcella en twee dochters Tess (2011) en Jodi (2013) begroeten. Ik ben geboren en getogen in Maassluis en Marcella (uit Hoek van Holland) leerde me eind 2002 kennen toen ik nog Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit studeerde. Zij heeft van nabij meegemaakt hoe ik een paar jaar na mijn afstuderen in het bedrijfsleven vastliep. Toen ik in 2006 besloot theologie in Leiden te gaan studeren heeft ze me daarin gesteund, nadat het stof voor ons allebei was neergedaald.
Ter ontspanning houd ik van sport beoefenen en kijken. Volleybal, hardlopen, wielrennen en darten vind ik leuk om te doen, al schiet het er ook wel eens bij in. Net als de tijd nemen om te lezen een ondergeschoven kindje is. Ik geniet ervan om onder de mensen te zijn, in alle bescheidenheid, maar waar nodig op de voorgrond en bovenal met humor, rust, vriendelijkheid en geduld. Ik hoop dat de drempel naar mij als predikant laag is en zo niet, dan zeg ik bij deze: ‘Schroom niet om kennis te maken of ons gesprek, na de eerder gezette komma, te vervolgen’. Ik zie ernaar uit.
Tot slot vind ik het wel leuk om te melden, dat De Lier voor Marcella en mij niet vreemd is. Ik heb als tiener op zaterdagen en in de vakanties jarenlang bij een tuinder aan het St. Aechtenland gewerkt en Marcella heeft een aantal jaren als filiaalmanager in de Marskramer in De Lier gewerkt.
  
  Rosmolen 2,  2678 DH De Lier
    0174-509664 of 06-38222169
  Telefonisch bereikbaar:
  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-9.30 uur

   dsvanberkel@pkndelier.nl
  dinsdagmiddag en vrijdagmiddag vrij

 
terug