zondag 19 maart 2023 om 11:00 uur

Next Generation pakt door
Voorganger(s): ds. Lennart van Berkel
Ouderling(en): Arco van Dam

Dienst: Next Generation bijeenkomst
Beamer: Wim de Vos
Locatie: Domkerk


Zondag 19 maart | Next Generation (NG) pakt door - Domkerk vanaf 11.00 uur inloop
Op zondag 19 februari hebben we onder leiding van Gertjan Pellikaan en Arco van Dam een mooie start gemaakt in het nadenken en brainstormen over de verdere invulling van het programma voor de NG (0-60 jaar). Dit proces met elkaar ligt in het verlengde een Denktankgroep die vorig jaar in een aantal sessies bij elkaar is gekomen, het Missie en Visie-document ‘Dankbaar en Dienstbaar’ en de eerste NG-diensten die we sinds vorig jaar gestart zijn. Aanstaande zondag komen we terug met de resultaten van de brainstorm in groepen (een soort kleine enquête) en praten we aan de hand van de thema’s die hieruit voortkwamen verder. Het begint duidelijk te worden waar we/jullie heen willen! Graag willen we dat in deze bijeenkomst nog concreter maken. Was je er de eerste keer niet bij, geen probleem, stap gewoon in. Lees je dit stukje, ben je enthousiast, maar aarzel je nog, neem gewoon iemand uit je eigen (kerkelijk) netwerk mee. De inloop is vanaf 11.00 uur in de Domkerk en we beginnen rond 11.30 uur. Er is die ochtend namelijk een doopdienst in de Domkerk en ook Gertjan moet van elders komen.
Ds. Lennart van Berkel zal deze bijeenkomst leiden, maar in de voorbereiding hebben Arco van Dam, Gertjan Pellikaan en anderen ook meegedacht. Tot ongeveer 12.30 uur gaan we aan de slag en delen we onze resultaten. Vanaf 12.30 uur is er een lunch beschikbaar en kunnen we met elkaar er nog eens op ‘kauwen’. Hopelijk ontvouwt zich zo gaandeweg een inspirerend en veelzijdig jaarprogramma voor en zeker ook mét elkaar. We zien uit naar jullie komst en deelname.
Arco van Dam, Gertjan Pellikaan en ds. Lennart van Berkel

Toelichting collecte
Een stabiel thuis voor kinderen Nederland: De Glind
Ruimte voor een kind in jeugddorp De Glind. Hier vinden uithuisgeplaatste kinderen een veilig thuis. Ze wonen er in 28 gezinshuizen die verspreid staan over het verder gewone dorp. Een gezinshuis is woonopvang bij een gewoon gezin, waarvan de ouders een opleiding hebben om kwetsbare kinderen de juiste verzorging en opvoeding te geven. Naast het gezinswonen krijgen kinderen in Jeugddorp De Glind ondersteuning bij hun ontwikkeling en traumaherstel. Dat gebeurt door heel gewone dingen als zwemles, naar school gaan en buiten spelen. Steun het werk voor kwetsbare kinderen in Nederland. Helpt u mee?

terug