zaterdag 8 oktober 2022

Greatly Blessed

Datum: 
 zaterdag 8 oktober 2022
Tijdstip: 
 19.30 uur  - 22.15 uur
Locatie: 
 Domkerk

Greatly Blessed

Vocals and Band

Greatly Blessed is een inspirerende gospelformatie die in 2012 is opgericht onder de naam Men4Christ, en sindsdien maandelijks concerten verzorgt in Nederland. In 2016 is de naam gewijzigd in Greatly Blessed. De groep bestaat uit 12 zangers en band. Het repertoire dat Greatly Blessed ten gehore brengt, ligt verankerd in de Southern Gospel, eigentijdse Amerikaanse gospel in de stijl van de Gaither Vocal Band. De afgelopen jaren trad de groep al op met de Amerikaanse Southern Gospel-artiesten Marshal Hall en Russ Taff, The Hoppers, The Isaacs en Ernie Haase & Signature Sound. De meerstemmige zang, de muzikale arrangementen en choreografie, staan borg voor een bijzondere muziekervaring. Greatly Blessed wil vooral harten raken met een sprankelende muziekstijl en inspirerende songteksten, en het publiek bemoedigen met de geweldige boodschap die doorklinkt in de ontroerende harmonieën.

Greatly Blessed komt naar De Domkerk
Op zaterdag 8 oktober komt de unieke southern gospelformatie Greatly Blessed (voorheen Men4Christ) naar De Lier om op te treden in De Domkerk. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een groep muzikanten, waaronder onze dorpsgenoot Frans Kester. “Greatly Blessed is een southern gospelformatie in een voor heel Europa unieke combinatie. Twaalf mannelijke vocalisten en veertien muzikanten verzorgen een geheel eigen, avondvullend programma. De southern gospel vindt haar oorsprong in het Amerika van rond 1900, maar in de afgelopen jaren is het ook in Nederland steeds populairder geworden. Dat is vooral gekomen door bijzondere optredens van grote Amerikaanse groepen, zoals The Gaither Vocal Band, Ernie Haase & Signature Sound, The Hoppers en The Isaacs.” Greatly Blessed is in 2012 opgericht onder de naam Men4Christ. De groep brengt de allerbeste southern gospelsongs ten gehore. Boeiende gospels a capella, inspirerende ballads en krachtige marching-songs behoren tot hun repertoire.
“Ik vind het fantastisch om in de begeleiding mee te mogen spelen”, zo vervolgt Frans Kester. “Het gaat om prachtige arrangementen met meerstemmige zang. Maar ook de choreografie en de video- en lichteffecten dragen bij aan een onvergetelijke muzikale avond. Het combo bestaande uit drums, basgitaar, piano, hammondorgel, gitaar, percussie en een blazersensemble begeleiden op geheel eigen wijze de geoefende vocalisten. Het is heerlijk om daar aan mee te werken.”
De leiding van de avond op 8 oktober is in handen van dirigent Seeger Bergsma. Onder zijn bezielende leiding heeft Greatly Blessed al drie maal eerder een concert mogen geven in De Lier.

Ben je zoekende, eenzaam, gaat het even niet vanzelf, heb je verdriet, kom dan zeker. Mogelijk kom je in contact met anderen waardoor je verder kunt. Zit je lekker in je vel, kom gewoon lekker genieten en mogelijk kun jij iets voor die ander betekenen.

Op zaterdag 8 oktober is iedereen van harte welkom in De Domkerk Hoofdstraat 51 in De Lier. De kerk is open om 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot c.a. 22.15 uur. De toegang is gratis. Kaarten zijn kosteloos te reserveren via www.TrueTickets.nl. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten te bestrijden.

Meer informatie kunt u vinden op de site: www.GreatlyBlessed.nl 
 

terug