Taakgroep bezinning & inspiratie

De taakgroep bezinning en inspiratie stelt zich ten doel thema-avonden te organiseren m.b.t. de inhoud van het christelijk geloof.

God in de supermarkt
Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland. Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Je hebt niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, informatief en gaat een serieuze, maar niet te zware dialoog aan en wordt georganiseerd door de taakgroep Bezinning en Inspiratie en de werkgroep Groene Kerk van de PKN.
Inleider:              Alfred Slomp
Datum:               woensdag 29 maart 2023 van 20.00 tot 22.00 uur
Plaats:                ‘t CentrumAls u suggesties heeft voor geschikte en aansprekende onderwerpen voor de komende jaren vernemen wij dit graag.
 
De leden van de taakgroep bezinning en inspiratie zijn:
Henk Bogaards ht.bogaards@hetnet.nl
Maartje vd Meer    moedermaartje@hotmail.com
Joop Mets jmets@kabelfoon.nl
Elly vd Berg siemenellyvandenberg@caiway.nl   
terug