Fr!s diensten

Tijdens de coronatijd worden de Frisdiensten in de reguliere morgendiensten ingepland.

Wat?
FR!S staat voor Frisse, Religieuze, Inspirerende Samenkomst.
 
Fris: Een Frisse Samenkomst? Ja zeker! De samenkomst is iedere maand anders:  ‘verfrissend!’ kun je zeggen! Anders dan de gebruikelijke PKN-kerkdienst, maar ook anders dan de voorgaande FR!S! Soms wat anders dan je gewend bent, soms iets meer traditioneel, maar in elk geval elke maand anders. Een mix van oud en nieuw: bijvoorbeeld een actueel thema, gemengd met een nieuw lied, een leuk Youtube filmpje en een oude bijbeltekst. En: élke samenkomst een andere spreker! Dus eigenlijk kun je pas oordelen of FR!S iets voor jou is, wanneer je minimaal 3 keer geweest bent! cheeky
 
Religieus: De samenkomst draait om God en zijn zoon Jezus Christus! Het is een samenzijn voor iedereen die wat over God wil horen, dus iedereen is van harte welkom!!
 
Inspirerend: Wie weet inspireert een FR!S jou ook wel met een aloude boodschap (het woord van God) in een eigentijdse verpakking, zodat je er in de komende maand weer fris tegenaan kunt!
 
Samenkomst: FR!S doen we niet alleen, maar Samen! Samen op Weg, dus: voor mensen uit de Domkerk, uit de Vredekerk, vanuit andere kerken of van buiten de kerk. Iedereen, jong en oud, is welkom. Er is er Eén die er in elk geval áltijd bij is!
 
Wanneer?
Iedere tweede zondag van de maand is er een FR!S (m.u.v. de maanden juli t/m september). De samenkomst start om 11.00 uur. Niet te vroeg voor de uitslapers en niet te laat voor degenen die nog plannen hebben voor de rest van de dag. Vanaf 10.30 uur is er koffie en thee en ook na de dienst kun je nog even blijven hangen om wat te drinken.
 
Waar?
FR!S vindt plaats in De Rank, Van Weelystraat 2 in De Lier.
 
Muziek
De muziek is heel divers en voor een breed publiek toegankelijk. De band zorgt ervoor dat het lekker fris klinkt en gemakkelijk is om mee te zingen. We zingen vooral vlotte liedjes uit Opwekking, de Evangelische Liedbundel en zelfs nummers uit de top 40. 
 
Collectedoel
Dit seizoen collecteren we voor 'Stichting droom je Thuis'. Kijk op hun website of FaceBook voor meer informatie over dit doel. 
 
Vragen, opmerkingen of ideeën?
FR!S wordt georganiseerd door de FR!S-commissie. Hierin zijn mensen betrokken vanuit o.a. de Vredekerk en de Domkerk in De Lier. Mocht je vragen, opmerkingen of ideeën hebben dan ben je van harte welkom om dit bij één van hen aan te geven. Lijkt het je leuk om in de commissie te komen, of wil je op een andere manier een bijdrage leveren? Je kunt de leden altijd persoonlijk aanspreken of via onderstaande gegevens contact opnemen.
 
De leden van de FR!S-commissie: We hopen dat je ook naar een FR!S komt, je bent van harte welkom!
 
Voor vragen en info:frisdelier@gmail.com 
Volg ons via de FR!S De Lier Twitter stream: @frisdelier  
Of via Facebook: www.facebook.nl/frisdelier  
 
terug