de Groene kerk

Groene Kerk/diaconie
Als u op moederdag in de kerk was dan heeft u een kiemplantje van een watermeloen mee naar huis kunnen nemen.
Hoe gaat het met uw plantje? Staat het nog binnen?
De meloenplant voelt zich deze tijd van het jaar het beste buiten in een warm zonnetje. Is uw plantje al gezet? Dat betekent, ziet u al een vruchtje groeien. We ontvingen een prachtige foto van al één van de vijf flinke vruchten, we zijn benieuwd hoe het afloopt. 


Actie van een heel andere aard, hoewel het alles met voedsel te maken heeft. Een van de taken van de diaconie is armoede bestrijding. Dat lijkt heel eenvoudig maar dat is het beslist niet. Mensen die het niet breed hebben lopen daar niet mee te koop en stel dat de diaconie weet dat er in een gezin tekorten zijn, neem je dan het initiatief om hier naar te vragen? Zo werkt het niet. Wat wel werkt is de voedselbank Westland. De diaconie heeft geld beschikbaar gesteld voor eerlijke en gezonde producten. De Groene Kerk heeft dit mogen uitvoeren aan de hand van een verlanglijstje van de voedselbank. Voor alle 567 personen die de voedselbank wekelijks voedt is een Granola (ontbijtgranen) bezorgd. De ambachtelijk gebakken Granola zijn zonder toevoegingen van suiker en dergelijke bereid door een stel jonge ondernemers uit de Maasdijk. Bij de Lierse supermarkt is voor alle 170 gezinnen een Fairtrade biologische rijst gekocht.  Het is voor ons als Groene kerk/Diaconie belangrijk dat ook voor mensen met een klein budget goed en gezond voedsel beschikbaar is. We wisten het eigenlijk wel maar tijdens kiezen van de producten werd pijnlijk duidelijk dat goed en eerlijk voedsel alleen toegankelijk is als je een goed gevulde portemonnee meebrengt. Met deze actie hebben we een klein verschil kunnen maken. De voedselbank wist ons te vertellen dat er in augustus bij de Lierse Albert Hein een voedselactie komt waar vrijwilligers voor gezocht worden. Wij houden u op de hoogte.


We willen graag iets van ons laten horen! 
Het is goed als jullie op de hoogte zijn van waar we mee bezig zijn en we hopen dat we veel mensen kunnen inspireren!
We kunnen vertellen dat we groen licht hebben gekregen om aan de slag te gaan als Groene Kerk. Hier onder een plaatje van alle Groene Kerken in Nederland, De Lier hoort er nu ook bij!
 
Dat we nu een Groene Kerk zijn betekent niet dat de kerk jong en onervaren is maar juist heel wijs en vooruitstrevend.
We moeten met zijn allen zorgen voor de aarde. 
Lees het artikel dat op de website van de groene kerk staat over De Lier ⇒ 

29 maart thema avond ‘ God in de supermarkt’
De workshop ‘God in de Supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, informatief en gaat een serieuze, maar niet te zware dialoog aan God in de supermarkt

De avond wordt georganiseerd door Bezinning & Inspiratie en de Groene Kerk
Inleider Alfred Slomp
In ’t Centrum van 20.00 uur tot 22.00 uur

Groen Leven
52wekenduurzaam.nl
Deze site is echt een aanrader! Er worden op een laagdrempelige manier tips gegeven om je leven duurzamer en leuker te maken!
Wij, van de Groene Kerk, hebben ons al aangemeld!
Neem eens een kijkje op deze website. Je kunt ‘52 Weken Duurzaam’ volgen via Facebook of Insta.
Maar ook kan je door je aan te melden, elke week via de mail een nieuwe inspirerende uitdaging ontvangen.
De tip van deze week is, ‘Loop je warm’. Maar uitgebreid lees je alles hierover op de site. Wij lopen hier wel warm voor!
Wat ik leuk vind is een tip, die ook met warm lopen heeft te maken:
Joggen en afval opruimen? Ploggen! Doe een handschoen aan, neem een vuilniszak mee en gaan! Door steeds te bukken train je allerlei spiergroepen. En zo maak je meteen je buurt schoon.
Maar natuurlijk snappen we ook dat dit om te beginnen voor sommigen misschien een iets te geestdriftig plan is.
Er zijn al heel veel mensen lid van ‘52 Weken Duurzaam’! Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! En wellicht aan te melden.


de Groene Kerk   
terug