Verslag groene wandeling

Groene wandeling vrijdagavond 29 juli
Wat een geweldige avond hebben we gehad!                                                                                                 De Groene Kerk organiseerde deze Groene wandeling.
We verzamelden bij Jan Stolk aan de Burgerweg. Daar hebben we veel geleerd over bijen. Jan kon mooi en vol vuur vertellen over zijn volken. En zelfs gaf hij ons een kijkje in de korven!
We wandelden hierna via de Scheeweg en het Kraaiennest naar Eigen Spijs aan de Burgerdijkseweg. Hier gaf Agnes van den Berg ons een presentatie over hoe Eigen Spijs is ontstaan en liet zij ons zien hoeveel mensen er bij Eigen Spijs een plek hebben om te ‘moestuinieren’. Hoe zij daar hun hobby uit oefenen en anderen gelijkgestemden ontmoeten. We lesten er onze dorst met komkommerwater en aten tomaatjes.
We vervolgden ons pad en liepen de Burgerdijkseweg helemaal uit tot we de Burgerweg weer naderden.
Bij Piet en Nel Keijzer werden we verwelkomd met fairtrade koffie en thee, biologisch appelsap en (boter)koek. En was er ook tijd om even na te praten. Piet vertelde ons iets over hun prachtige tuin en mochten wij ronddwalen in deze zee van bloemen.
Wat veel schitterende kuipplanten! We kwamen ogen te kort!
Iedereen kon nog een stekje uit eigen tuin meenemen naar huis. We hopen zo de wereld een heel klein stukje groener te maken.
Het was een inspirerende wandeling, op een hele mooie zomeravond! En wat was er veel  animo en enthousiasme! Om te wandelen maar ook veel gastvrijheid om wandelaars te ontvangen tijdens deze tocht, door hun tuin open te stellen of iets duurzaams te laten zien.
Onderweg werd er honderduit gekletst! Het was fijn om zo anderen te ontmoeten en gedachten uit te wisselen. Ook hebben we zakken vol met afval verzameld! We merkten dat veel deelnemers al gewend waren een zak mee te nemen tijdens een wandeling. Het is jammer dat de bermen vol afval liggen. We hopen door het op te rapen, voorbijgangers zich bewust worden hiervan en het dan niet meer achter laten. Of het ook gaan opruimen.
Een van de doelen van de Groene Kerk is genieten van Gods schepping. Dit is tijdens deze wandeling volop gelukt!!

 
terug