Spandoeken

Enkele keren per jaar worden de spandoeken in het frame bij de Vrede- en Domkerk verwisseld. Er is een spandoek voor iedere christelijke feestdag en één ‘neutraal’ doek waarop de tijden van de kerkdiensten op staan. Het afgelopen jaar werd er regelmatig gevraagd door een vereniging, koor of groep of men het frame mocht gebruiken om een eigen spandoek in te hangen. Het is natuurlijk erg fijn dat de doeken opvallen en men er gebruik van wil maken. Zo is er o.a. voor de bradelierviering en voor de uitvoering van het oratoriumkoor een aanvraag gekomen en gehonoreerd. Het verheugt ons dat we als kerk gezien en gevonden worden. De afwisseling van doeken is tevens verfrissend en trekt zo meer de aandacht.
        Omdat we een nieuw logo hebben sinds het samengaan van de kerken, zijn het afgelopen jaar alle doeken vernieuwd. Ook zagen we dat de houten bordjes nog niet het nieuwe logo hadden en hebben we het aan de kerkrentmeesters doorgegeven. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd, het werd snel opgepakt en binnen no-time waren ze verdwenen. Na enkele weken werden ze teruggeplaatst met logo, telefoonnummer, vermelding van de website en zelfs een QR code. De kerkrentmeesters zijn ons steeds ter wille als het gaat over deze vorm van communicatie en de samenwerking is heel prettig!
        De spandoeken worden door ons, vrijwilligers van de communicatiegroep, gemaakt. We doen dit via een site op internet. Het is leuk werk en de kosten worden op deze manier zo laag mogelijk gehouden. Met elkaar proberen we het zo goed mogelijk te doen.
        Op dit moment zijn er bij beide kerken spandoeken die wij ‘neutraal’ noemen. Daarop is vermeld wanneer er een kerkdienst is, het websiteadres en de inloopochtenden. Binnenkort worden er doeken ontworpen met een kerstgroet, in december worden die in de frames gehangen.
        Criteria over welke spandoeken we wel of niet wenselijk vinden om te plaatsen, worden nog opgesteld. Voor nu hanteren we de volgende stelregel: dient het de gemeente, het dorp? Is het commercieel of niet? Dus verenigingen, koren, groepen oké, maar commerciële instellingen niet.

Communicatiegroep 

      
terug