Alpha cursussen

Alpha Cursus: 'Een kwestie van leven'

Wat houdt dat in?
Het is een cursus waarin je kennis kunt maken met de basisprincipes van het christelijk geloof.

Duur: tien avonden en een kort weekend (vrijdagavond tot zaterdagavond)

Elke cursus avond begint met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van het onderwerp van die avond. Hierna kan worden doorgepraat over dit onderwerp, maar ook over andere dingen die deelnemers ter sprake brengen. Je hebt geen voorkennis nodig om aan de cursus te beginnen. Het cursusmateriaal is duidelijk en overzichtelijk.
De persoon, het leven en het werk van Jezus Christus staan centraal.

Voor wie is de Alpha-cursus (ook wel Alpha 1 genoemd)?
Er bestaan cursussen voor de doelgroepen volwassenen en jeugd.
Youth Alpha wordt ook in de Lier en in het Westland aangeboden.
De cursus is speciaal voor mensen die:
  • meer willen weten over het christelijk geloof.
  • pas christen zijn geworden.
  • hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken.

In combinatie met de open en vrijblijvende sfeer biedt de cursus deelnemers de gelegenheid om met elkaar te zoeken naar antwoorden op de vragen van hun leven. De cursus sluit af met een gezellige slotavond, die open is voor alle belangstellenden.

Aan het eind van deze cursus vragen mensen vaak: 'Hoe moet ik nu verder?'
Dan ben je van harte welkom op de vervolgcursus (Alpha 2): 'Een leven dat zin heeft.' Deze cursus duurt 9 weken. Hierin wordt een eenvoudige en praktische vertaalslag gemaakt van een belangrijke brief uit het Nieuwe Testament: de Filippenzen-brief.

Wie organiseert de Alpha-cursus?
De cursus wordt sinds eind jaren '90 op heel veel plaatsen in het Westland, in Nederland en wereldwijd gegeven (zie: www.alphacursus.nl). In de Lier wordt de Alpha-cursus sinds najaar 1999 verzorgd door het Alpha-team, samengesteld uit mensen van diverse kerkelijke achtergronden, aangevuld met vrijwilligers uit andere gemeenten of van buiten De Lier. Elk voor- en najaar worden één of meerdere cursussen georganiseerd met maximaal ongeveer 10 deelnemers.

Wanneer begint de volgende cursus en waar kan ik terecht voor meer informatie?
Alle mensen die meer willen weten van het Christelijk geloof zijn welkom.
Leren en lachen gaan samen.
Pizza’s en pasta’s. Samen eten zodat je elkaar beter leert kennen.
Helpen door met elkaar in kleine groepen te praten.
Alles wat je maar wilt weten over het Christelijk geloof.
In tien avonden en een weekend komt de kern van het Christelijk geloof aan de orde. Inmiddels hebben al anderhalf miljoen mensen in ruim honderd landen de Alpha-cursus gevolgd. Ben je ook nieuwsgierig geworden? We starten eind januari en ook jij bent welkom. Neem gerust contact met ons op.
Zie ook: www.alphacursus.nl

Geïnteresseerd geraakt?
Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met
Marina Vijverberg Tel.nr. 512315 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Agnita Roeling Tel.nr. 520236 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.