Zondagmiddagbreek

Weekend-activiteit ‘Breek er eens even tussenuit’ in ‘Het Anker’
 
Voor sommigen, en met name voor veel alleenstaande mensen, duren de zondagen erg lang, in het bijzonder in de winterperiode. Zeker als er niemand op bezoek of aan de deur komt voor een praatje. Welnu, daar is nu een oplossing voor.
 
In samenwerking met de stichting Welzijn Westland, vrijwilligers van de Rooms Katholieke Parochie en diaconieën van de Vrede- en de Domkerk organiseren wij 1 keer per maand op zondagmiddag een gezellig samenzijn in het Anker (elke vierde zondagmiddag van de maand).
 
Onder het genot van een kopje koffie zal er getracht worden u een ontspannen middag te bieden.
 
Wat kan er zoal op het programma staan?
  • Ruimte om elkaar op informele wijze te ontmoeten.
  • Daarnaast een spelletje, een spreker over bepaalde actuele onderwerpen,
  • misschien een quiz
  • of als u dat wilt een eigen inbreng.
De bedoeling is dat u er op wat voor manier dan ook, eens even lekker tussenuit bent, zonder enige verplichting.
Leeftijd speelt geen rol. Jong en/of oud zijn van harte welkom.
 
Verdere inlichtingen tel. 512 402
 

Amnesty

In 1948 namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Een grondwet voor de hele wereld waarin belangrijke en elementaire omgangsregels zijn vastgelegd. Zoals vrijheid van meningsuiting en godsdienst, het recht op een eerlijk proces en het verbod op martelen.
Al ruim 40 jaar strijdt Amnesty International ervoor, dat deze verklaring wereldwijd wordt gerespecteerd. Het werk van Amnesty bestaat er voornamelijk uit de schenders van mensenrechten aan te spreken op hun daden. Ook spant Amnesty zich in om de publieke opinie te mobiliseren en machthebbers te wijzen op hun verantwoordelijkheid.
Amnesty doet dit op verschillende manieren, waarbij het schrijven van brieven misschien wel de bekendste actievorm is.
 
Meer informatie kunt u vinden op http://www.amnesty.nl
 
Ook in De Lier is een werkgroep van Amnesty International actief. Zij zorgt er onder andere voor dat er maandelijks een voorbeeldbrief beschikbaar is, die verstuurd kan wroden aan autoriteiten van landen waar mensenrechten worden geschonden. Als u zich aanmeldt wordt deze brief bij u thuisbezorgd, of aan u verzonden via de mail. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mariëlle van Uffelen, tel. 0174 - 54 07 41.

Zending

De taken van de zendingscommissie zijn per 01 september 2017 over genomen door de diaconie.
De taak van de commissie is geld bijeen te brengen voor het SoW- zendingswerk, werelddiaconaat en ontwikkelingswerk "Kerkinactie". Dit orgaan draagt er zorg voor dat de zendingsarbeiders op het zendingsveld de nodige gelden krijgen om hun werk te kunnen doen.
In onze gemeente komen gelden binnen d.m.v. de voorjaars-, pinkster- en najaarskollekte, de zendingsbussen bij de uitgangen van de kerk.
Ook krijgt de zendingscommissie giften op haar rekening.
bankrekeningnummer: NL48 RABO 0340 4498 88

Alpha cursussen

Alpha Cursus: 'Een kwestie van leven'

Wat houdt dat in?
Het is een cursus waarin je kennis kunt maken met de basisprincipes van het christelijk geloof.

Duur: tien avonden en een kort weekend (vrijdagavond tot zaterdagavond)

Elke cursus avond begint met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van het onderwerp van die avond. Hierna kan worden doorgepraat over dit onderwerp, maar ook over andere dingen die deelnemers ter sprake brengen. Je hebt geen voorkennis nodig om aan de cursus te beginnen. Het cursusmateriaal is duidelijk en overzichtelijk.
De persoon, het leven en het werk van Jezus Christus staan centraal.

Voor wie is de Alpha-cursus (ook wel Alpha 1 genoemd)?
Er bestaan cursussen voor de doelgroepen volwassenen en jeugd.
Youth Alpha wordt ook in de Lier en in het Westland aangeboden.
De cursus is speciaal voor mensen die:
  • meer willen weten over het christelijk geloof.
  • pas christen zijn geworden.
  • hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken.

In combinatie met de open en vrijblijvende sfeer biedt de cursus deelnemers de gelegenheid om met elkaar te zoeken naar antwoorden op de vragen van hun leven. De cursus sluit af met een gezellige slotavond, die open is voor alle belangstellenden.

Aan het eind van deze cursus vragen mensen vaak: 'Hoe moet ik nu verder?'
Dan ben je van harte welkom op de vervolgcursus (Alpha 2): 'Een leven dat zin heeft.' Deze cursus duurt 9 weken. Hierin wordt een eenvoudige en praktische vertaalslag gemaakt van een belangrijke brief uit het Nieuwe Testament: de Filippenzen-brief.

Wie organiseert de Alpha-cursus?
De cursus wordt sinds eind jaren '90 op heel veel plaatsen in het Westland, in Nederland en wereldwijd gegeven (zie: www.alphacursus.nl). In de Lier wordt de Alpha-cursus sinds najaar 1999 verzorgd door het Alpha-team, samengesteld uit mensen van diverse kerkelijke achtergronden, aangevuld met vrijwilligers uit andere gemeenten of van buiten De Lier. Elk voor- en najaar worden één of meerdere cursussen georganiseerd met maximaal ongeveer 10 deelnemers.

Wanneer begint de volgende cursus en waar kan ik terecht voor meer informatie?
Alle mensen die meer willen weten van het Christelijk geloof zijn welkom.
Leren en lachen gaan samen.
Pizza’s en pasta’s. Samen eten zodat je elkaar beter leert kennen.
Helpen door met elkaar in kleine groepen te praten.
Alles wat je maar wilt weten over het Christelijk geloof.
In tien avonden en een weekend komt de kern van het Christelijk geloof aan de orde. Inmiddels hebben al anderhalf miljoen mensen in ruim honderd landen de Alpha-cursus gevolgd. Ben je ook nieuwsgierig geworden? We starten eind januari en ook jij bent welkom. Neem gerust contact met ons op.
Zie ook: www.alphacursus.nl

Geïnteresseerd geraakt?
Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met
Marina Vijverberg Tel.nr. 512315 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Agnita Roeling Tel.nr. 520236 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Bloemenfonds

Dit fonds bestaat uit giften en bloemen, geschonken door gemeenteleden, met het doel bloemen in de kerk te plaatsen.
Na afloop van de kerkdienst worden de bloemen door steeds wisselende personen bij gemeenteleden, van groot tot klein, die thuiskomen uit het ziekenhuis, gebracht.
Uw giften kunt U deponeren in de houten vazen bij de ingangen in de Hoofdstraat en bij het zaaltje, overmaken op bankrekeningnr. NL78 RABO 0336 2043 37 t.n.v. Diaconie PKN Herv. Gemeente De Lier onder vermelding van Bloemenfonds of in een envelop deponeren in de brievenbus van Kerklaan 124B.

Als u ergens dankbaar voor bent, is het misschien een goede reden om eens bloemen in de kerk te laten zetten, bijv. bij een huwelijksjubileum, doop van uw (klein)kind of een goede uitslag bij de dokter zou een reden kunnen zijn. Kortom als u uw dankbaarheid tastbaar wilt maken bel dan even met Ellen v.d. Kaay of Nina Varekamp.

Contactpersonen zijn:
Ellen v.d. Kaay tel. 0174-528074
Nina Varekamp tel. 0174-540460