Amnesty

In 1948 namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Een grondwet voor de hele wereld waarin belangrijke en elementaire omgangsregels zijn vastgelegd. Zoals vrijheid van meningsuiting en godsdienst, het recht op een eerlijk proces en het verbod op martelen.
Al ruim 40 jaar strijdt Amnesty International ervoor, dat deze verklaring wereldwijd wordt gerespecteerd. Het werk van Amnesty bestaat er voornamelijk uit de schenders van mensenrechten aan te spreken op hun daden. Ook spant Amnesty zich in om de publieke opinie te mobiliseren en machthebbers te wijzen op hun verantwoordelijkheid.
Amnesty doet dit op verschillende manieren, waarbij het schrijven van brieven misschien wel de bekendste actievorm is.
 
Meer informatie kunt u vinden op http://www.amnesty.nl
 
Ook in De Lier is een werkgroep van Amnesty International actief. Zij zorgt er onder andere voor dat er maandelijks een voorbeeldbrief beschikbaar is, die verstuurd kan wroden aan autoriteiten van landen waar mensenrechten worden geschonden. Als u zich aanmeldt wordt deze brief bij u thuisbezorgd, of aan u verzonden via de mail. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mariëlle van Uffelen, tel. 0174 - 54 07 41.